Callsign boYscout

Om mig som spelare:

Jag är en kille som är 43 år gammal (Joakim) och går under spelnamnet boYscout eller Eklund och jag är medlem i en klubb som heter Nyvång Airsoft Alliance i Nyvång, ca 15 minuter norr om Helsingborg.

Just namnet boYscout har jag tagit efter mitt smeknamn i det militära “scouten” som jag sedan gjorde om till boYscout i gaming världen… Därav min franska lilja och ett svärd som försvarar det med mitt lands färger som symbol. 

Jag började spela airsoft  våren 2018 efter att en kompis dragit med mig ut till banan för att prova på.

Det var grymt jobbigt och efter första rusningen upp för en brant kulle(känd som berget) så var jag inte ens stridsduglig.

Med konditionen på noll eftersom all egenträning försvunnit sedan ett år tillbaka så börjar äntligen konditionen hitta hem igen och det känns lättare och lättare att springa runt med sin utrustning på banan.

Men framförallt har jag träffat många nya människor som jag ser fram emot att träffa inför varje spel.

Allmänna funderingar kring airsoft:

Alla människor behöver röra på sig och framförallt nuförtiden när har vi en ny generation som jag valt att kalla “call of duty – generationen” som mest vill sitta hemma framför sina datorer och spela spel, titta på Youtube eller enbart hänga på sina sociala medier.

Som idrottsledare inom innebandy och fd instruktör inom kampsport vet jag att idrott och sport (rörelse) är viktigt för alla, så hur får man då generation “call of duty” att röra sig?

Jo man skapar “Call of Duty 4 Real”

Det viktigaste är att hitta något man tycker är roligt att utöva så man inte behöver tvinga iväg sig själv inför varje träning. Alla gillar inte fotboll, innebandy, ishockey, gymnastik etc. och då tycker jag att airsoft kan passa in som ett bra alternativ.

Alla kan utöva airsoft på sina villkor, i klubben som jag är medlem i är den minsta 10 år och den äldsta över 70 vilket är oerhört inspirerande att se.

Vi spelar i alla väder oavsett om det är 25 grader varmt eller 10 minusgrader vi anpassar oss helt enkelt.

Vi får frisk luft, nya vänner och goda skratt för livet.

Sedan återstår den moraliska biten:
Är det okej att låta barn springa runt och skjuta på varandra?

Detta låter jag vara upp till varje människa att bestämma.

Personligen låter jag min grabb som är 15 år vara med och spela och vi har det fantastiskt roligt tillsammans. (Han tränar/spelar förutom det innebandy 4 dagar i veckan).